Ta del av demonstrationer och tips från forskare och företag i framkant.

Visual LIFT – Labb, Industri, Framtid, Teknik.

 

Visualisering med digital teknik är ett starkt växande område inom både forskning och industri. Den tekniska utvecklingen, den pågående digitaliseringen och det uppkopplade samhället utvecklas i snabb takt, vilket genererar stora datamängder och nya möjligheter. Visualiseringslösningar ger möjligheter för industrin att lösa befintliga och nya utmaningar i den uppkopplade värld vi alla behövt förhålla oss till under Corona-pandemin.

Målet med projektet Visual LIFT är att små och medelstora företag inom industrin ska stärka sin konkurrenskraft genom en bättre och mer integrerad dialog med nya och befintliga kunder och leverantörer. Projektet erbjuder därför allt från handledning i visualiseringsteknik till utbildning och utveckling utifrån ditt företags önskemål och utmaning.

Här får du som är nyfiken en försmak på visualiseringsteknikens möjligheter och även möjlighet att vässa dina kunskaper. Exemplen kommer spegla allt ifrån visualiseringens grunder till mer avancerade tekniker. Ta chansen att ställa dina frågor direkt till experter.

Varmt välkommen med din anmälan senast 30/11!

När – 2 dec kl. 10-12

Var – Digitalt, länk skickas ut dagen innan

För vem – Dig som är nyfiken på visualiseringsteknik för industrin


Agenda:

10.00

Välkommen och intro Visual LIFT

Varför är Visualiseringsteknik en möjliggörare? Vad betyder de olika begreppen? Här får ni en kort introduktion till projektet och varför det är intressant!

Demonstration av Visualiseringstekniker

Visualisering av produkt i sin rätta miljö

Dagens verktyg är så pass kraftfulla och lättanvända att den som är intresserad med relativt små medel kan förverkliga sin vision. Här visas ett exempel på en framtida farkost.

Augmented Reality (AR) för att jämföra digital och fysisk produkt

Med hjälp av AR kan information om en digital produkt projiceras på eller bredvid den fysiska motsvarigheten. Här presenteras ett exempel med en rörlig mindre motor.

Utbildning och trygghet i produktionen genom Augmented Reality (AR)

På Kopparbergs bryggerier har operatörer provat på utbildning i AR. Detta för att hitta vägar att korta utbildningstiden för nya operatörer och skapa en större trygghet för personalen.

Test och träning för operatörer i Virtual Reality (VR)

Genom att träna i en virtuell tvilling får operatörerna möjlighet att styra komplexa maskiner från Festo. Här får de även återkoppling i loggen och kan på ett enklare sätt testa utan riskera skador.

Att mötas och samarbeta i Virtual Reality (VR)

Genom att mötas i VR kan två eller flera deltagare uppleva samma produkt eller miljö. Här sker diskussion, demonstration och interaktion naturligt.

Test och träning av montering i Virtual Reality (VR)

Som stöd i monteringsprocessen används VR för att lära, experimentera och optimera. Här får vi ser ett exempel från Epiroc.

11.00 – Paus

11.10-11.30

Reflektion och frågor

11.30-11.50

Show case från företag i framkant

11.50-12.00

Avslutning och info om hur man deltar i projektet

 

Visual Lift drivs i samverkan mellan Automation Region, Curt Nicolin Gymnasiet, Linköpings Universitet, Mälardalen Industrial Technology Center, Norrköping Science Park, Visual Sweden och Örebro Universitet.


Finansiärer:

Tid

10:00–12:00

Plats

Online

Arrangör

Visual Sweden