Välkommen till Musikhjälpen 2022

I ett samarbete mellan Visual Sweden, Microsoft, Mojang och Around the Corner kan Musikhjälpen 2022 i Göteborg upplevas i Minecraft. Detta varhelst man befinner sig i landet. Förutom att följa sändningen och gå runt i miljön kan man samtala med andra och även skänka pengar till Radiohjälpens insamling. Dessutom finns möjligheten att gå in i glasburen. Ljudet i miljön är spatialt, vilket innebär att man bara hör de som är närmast – precis som i verkligheten. Till och med vädret är anpassat till verkligheten för stunden, liksom dags- och nattljus.

Läs pressmeddelandet här!

Adressen till servern är: mh.aroundthecorner.se.

OBS – i nuläget fungerar detta endast på Java-versionen av Minecraft för Windows.

OBS! Du måste använda hörlurar när du besöker miljön, annars orsakar datorns högtalare ett eko för andra.

Vi har förstås en insamling i Minecraft, skapad av Theo, 8 år. Du hittar den här!

Vi vill även lyfta fram den auktion som Mojang Studios arrangerar. Du bjuds in till en spännande tur genom dess lokaler där du får träffa flera av spelutvecklarna av både Minecraft och Minecraft Dungeons för en pratstund, samt ta del av spännande projekt studion jobbar på. Ta chansen och buda hem en unik upplevelse! 

För att donera pengar inne i Minecraft skriver du bara ”/swish mobilnummer belopp” i chatten, till exempel: /swish 0708123456 100 för att skänka 100kr. Du bekräftar sen i din swish app som vanligt.

För att kunna se livestreamen och prata med andra spelare inne i världen så behöver du installera två tilläggsprogram (mods) till Minecraft. Detta gör du enklast med ett program som heter Curseforge, instruktioner för det hittar du här: Mod instruktioner Svenska

Det finns även instruktioner på Engelska: Mod instructions English

Du hittar aktuella plattformar och priser för Minecraft här!

Om du redan är van att använda Curseforge så heter modpacken ”Musikhjälpen 2022 Pack” (sök bara på musik, Curseforge hanterar inte bokstaven Ä)

Adressen till servern är: mh.aroundthecorner.se

Inställningar för Simple Voice Mod öppnar du med V och inställningarna för SVT Cinema hittar du om du trycker på R