Det var en härlig atmosfär i Creactives lokaler i Science Park Mjärdevi under tisdagen när Visual Sweden Student Day arrangerades. Ett 70-tal studenter var på plats för att lyssna till olika föredrag och inte minst – träffa företagen som de kanske ska få arbeta för i framtiden.

– Det är roligt att se vilka företag som arbetar inom machine vision och det ska bli intressant att veta hur de arbetar idag men även i framtiden, säger Jesper Alfraeus, student vid Medicinsk Teknik.

– Bristen på arbetskraft inom visualisering och bildanalys är det största tillväxthindret för många av våra företag nu och inom överskådlig framtid. Därför känns det oerhört viktigt att erbjuda den här typen av event där studenterna får möjligheten att prata direkt med företagen, säger Anders Carlsson, Processledare inom Visual Sweden.

Runt om i Creactive hade företagen ställt upp sina montrar där studenterna kunde se en del av den teknik som utvecklas i vår region och samtidigt få en demonstration. På plats återfanns Veoneer, Termisk Systemteknik, SICK, Mabema, Visage Technologies, Sectra, Image Systems och Woodeye.

– Vi rekryterar främst från Linköpings universitet och idag är vi här för att bl.a. erbjuda exjobb, säger Patrik Ljungdahl, CTO på Woodeye. Målet är självklart att nå studenter men också hitta bolag som arbetar med liknande teknik för eventuella framtida samarbeten.

Patrik Ljungdahl, CTO och Tomas Blomberg, forskning och utveckling på Woodeye.

Även Linköpings universitet fanns på plats och passade på att berätta om vilka kurser som finns tillgängliga inom visualisering och bildanalys. De företag som fanns representerade hade totalt ett 50-tal examensarbeten att erbjuda till studenternas glädje.

– Det känns som ett häftigt och inspirerande event. Jag ser väldigt mycket fram emot de olika föredragen den här eftermiddagen och det som bolagen erbjuder, säger Vera Fristedt, student vid Medieteknik.

Vera Fristedt, Medieteknik och Jesper Alfraeus, Medicinsk Teknik (th).

– Målet med den här eftermiddagen är att fler studenter intresserar sig för området och väljer passande utbildningsinriktningar, så att de snabbt kan komma in i branschen när de är färdiga med sin utbildning, fortsätter Anders Carlsson.

Eftermiddagen avslutades med mat och mingel med ett ständigt sorl av intressanta konversationer vid företagens montrar och det känns högst troligt att flera av studenterna på ett eller annat sätt kommer att vara en del av dessa bolag framöver. Vill du veta mer om hur Visual Sweden kan hjälpa till som en länk mellan företag och studenter, idag och imorgon, kontakta oss!