Välkommen på en inspirerande föreläsning och demonstration av Ecoweb, ett unikt dataspel som lär ut biologi och ekologiska nätverk.

Spelet bygger på forskning från Anna Eklöf på Linköpings universitet. Anna forskar i teoretisk ekologi som ligger i gränslandet mellan ekologi och matematik, och idén är att dataspel kan användas för att visualisera komplexa och spännande ekologiska samband.

Tillsammans med Visual Sweden, LiU Innovation och East Sweden Game har ett team forskare och spelutvecklare tagit fram spelkonceptet Ecoweb som ligger i gränslandet mellan visualisering, simulering och dataspel. Syftet är att göra kunskap inom biologi och ekologiska nätverk tillgänglig för allmänheten, oavsett om man studerar eller bara vill underhållas av ett unikt och utmanande spel.

PROGRAM

16:00 Gemensam fika.
16:30 Introduktion med kort presentation av Visual Sweden, ESG och Agtech 2030.
16:45 Anna berättar om sin forskning och bakgrunden till projektet samt demonstrerar en prototyp av Ecoweb tillsammans med spelutvecklarna.
17:30 Diskussion, mingel och enklare mat.

Föreläsningen passar alla som är intresserade av biologi, utbildning, dataspel och innovation. Såklart är allt gratis och alla är välkomna. Man behöver inte anmäla sig.

Mer om Annas forskning här: https://liu.se/medarbetare/annek49

Credits:
Photo by ’niko photos’ on Unsplash.
Font Hanging Letters by Hareesh Seela.

Tid

16:00–18:00

Plats

East Sweden Game, Westmansgatan 47, 58216 Linköping

Arrangör

East Sweden Game