Testa VR under East Sweden Innovation Day! Se till att vara förberedd genom vår VR-introduktion. Delta såväl via PC och Mac som VR-glasögon.

Som ett spektakulärt inslag under årets East Sweden Innovation Day, 6 november kl 08:30-12:30 kan man genom Visual Swedens försorg följa hela evenemanget i en VR-miljö tillsammans med andra. Sändningen visas på en storbildsskärm i ett större rum i VR-miljön. Där kan man applådera, prata/viska till andra och man kan även förflytta sig till angränsande rum. I ett av dessa har varje regionalt styrkeområde ett bord, bland andra området “visualisering och simulering”, som representeras av Visual Sweden. Under dagen finns också en paus, då man kan förvänta sig särskilt många deltagare, liksom en särskild mingeltid, kl 12-12:30, då vi förväntar oss många deltagare. Det finns dock en teknisk begränsning på 80 samtidiga deltagare.

Vad krävs?

För den riktiga VR-upplevelsen rekommenderas någon typ av VR-glasögon, men man kan även gå in i miljön från en PC eller Mac-dator. I miljön representeras man av en så kallad avatar, dvs en docka med mänskliga egenskaper, som rörligt huvud och rörliga armar. Vad som är rörligt är dock beroende av på vilken plattform man deltar. Avatarens utseende kan man välja själv, såsom hårfärg och kläder, men man kan även använda standardinställningar. Man pratar alltid med sin vanliga röst. Den aktuella VR-miljön är byggd i verktyget AltSpaceVR, som Microsoft numera äger. Det betyder att man måste ha den programvaran/appen nedladdad på den utrustning man avser använda. Det krävs också att man skapar ett gratiskonto där.

Hyra av utrustning

För den som inte har egna VR-glasögon erbjuder vi möjligheten att hyra:

  • Oculus Go – 800 kr exkl moms (en handkontroll och därmed en rörlig arm)
  • Oculus Quest – 1500 kr exkl moms (två handkontroller och därmed två rörliga armar)

Det finns dock ett begränsat antal av båda, så först till kvarnprincipen gäller. Du behöver inte ha glasögonen för att delta i introduktionen.

Introduktionstillfällen

Ett minimum är att man har med sig en bärbar PC eller Mac. Önskar man hyra kan man kvittera ut utrustningen på särskilda tider. De som anmäler intresse får särskilda instruktioner.

OBS! För den som vill men inte kan delta detta tillfälle finns även möjlighet måndagen den 2 nov klockan 18.00 – 19.00. Anmäl dig till måndagen här!

Välkomna!

Tid

12:00–13:00

Plats

Creactive, Linköping & Visualiseringscenter C, Norrköping

Arrangör

Visual Sweden