Vilka är möjligheterna i framtidens digitaliserade städer? Vilka upplevelser och applikationer kan vi skapa när en stadsmiljö finns tillgänglig i fotorealistisk 3D? Hur kopplar detta till samhällsplanering, till medborgarna och näringslivet i staden?

En av Visual Swedens strukturer för samarbete och kunskapsutveckling är det vi kallar interaktionslabbet Urban Informatik. Labbet driver dels konkreta pilotprojekt men ska också stimulera till diskussion och nya idéer, ny kunskap och nya möjligheter inom visualisering och bildanalys i stadsmiljö. Forum för den diskussionen är ett återkommande seminarium där vi träffas några gånger per år.

Det första seminariet kommer att hållas onsdag 2 november kl 15-17 i Norrköping. Syftet är att lägga en bra grund för fortsatta samtal inom labbet. Därför börjar vi med introduktioner där deltagarna får redovisa sina intressen och sina förväntningar på labbet (och kanske också på Visual Sweden i stort). Sedan fortsätter vi med diskussioner av konkreta idéer till pilotprojekt och aktiviteter som labbet skulle kunna initiera.

Anmälan senast 26 oktober så att jag kan planera uppläggningen i detalj och boka lämplig lokal för seminariet.

Planen är sedan att vartannat seminarium hålls i Norrköping, vartannat i Linköping. Seminarium 2 kommer i mitten av december och där kommer vi att fördjupa oss i ett delresultat från pilotprojektet TRACES – som har skannat in Norrköpings industrilandskap och byggt en exakt virtuell modell av detta.

Ser fram emot att träffas!

Jonas Löwgren, LiU

Tid

15:00–17:00

Plats

Norrköping