Vi tror att det är just påhittigheten som kommer att rädda världen. Duktiga människors förmåga att se lösningar som ännu inte finns. Som gör det möjligt för hjärtsjuka att via en uppkoppling hemifrån mäta och meddela sitt EKG till sjukhuset. Eller hjälper stålindustrin att effektivisera sin produktion och samtidigt minska energiförbrukningen. Eller ser hur framtidens cykelhjälm bör konstrueras för att rädda så många liv som möjligt.

Detta är bara några av de tiotusentals problem vi löst sedan vi började 1985. Det är så vi vill ha det. Vi kallar det Hello Possibility.

Välkommen till vårt frukostmöte hos Prevas i Norrköping fredagen den 7 februari.

07.30 – 08.00 Frukost

Prevas samarbetar kring FN:s 17 globala mål och sätter ett speciellt fokus på mål 12; Hållbar Produktion. Det gör vi genom att erbjuda automatiseringslösningar som bidrar till en mer resurseffektiv produktion. För oss är det viktigt att samarbeta med leverantörer som stödjer vår syn på hållbarhet och vi är glada att frukosten kommer att serveras genom Östgöta Kök, en leverantör som väljer sina råvaror utifrån ursprung och kvalitet.

08.00 – 08.30 Presentation av Visual Sweden och Prevas

Förändring och glädje. Ja, ungefär så skulle man kunna summera Prevas verksamhet. Exempel på innovationer är den första kollaborativa roboten i serieproduktion och en global molntjänst för att möta nya krav på spårbarhet och märkning.

08.30 – 09.15 Rundvandring

Mer automation är inte lösningen! – 4 stationer a 10 minuter. För att skapa bestående och skalbara visualiseringslösningar räcker det inte med att investera i den senaste hårdvaran och de coolaste tillämpningarna. Vi brinner för att implementera lösningar som gör skillnad på riktigt och visar i fyra stationer exempel på hur rätt användning av bildanalys kan skapa hållbara lösningar inom produktion.

Station 1: Datainsamling via AutArch; Här kommer vi att presentera hur datainsamlingen kan se ut för en gasturbin. Vi har en demoväska där vi visar att man enkelt kan koppla upp sig via mobilapp och sedan ser turbins ”hälsotillstånd” i realtid.
Station 2: Lösningar för bl.a. annat kollaborativa robots.
Station 3: Här visar vi hur rätt dataanalys kan bidra till effektivisering i produktionen, genom t.ex. automatiserad kvalitetsavsyning för ökad spårbarhet och realtidsanalys. Sedan kan informationen användas t.ex. i ett underhållssystem.
Station 4: Här visar vi ett exempel från vårt område produktutveckling samt berättar mer om Prevas Program för nyexaminerade studenter – Young Engineers https://www.prevas.se/prevas_young_engineer.html

09.15 – 09.30 Mingel

Tid

07:30–09:30

Plats

Glas, Magnentus building, Hospitalsgatan 30 602 27 Norrköping

Arrangör

Visual Sweden & Prevas