Norrköpingsbolaget och Visual Sweden-aktören Interspectral har beviljats närmare 2 miljoner kronor i Vinnovas utlysning ”Innovationsprojekt i företag 2019”. Bolaget kommer att tilldelas medlen inom projektet Inside Explorer Education. Vi har tagit pulsen hos Interspectral direkt efter beskedet.

– Det känns superkul såklart! Vi är jätteglada för det och nu är vi taggade att komma igång med projektet, säger Louise Lennersten, vd för Interspectral.

Vad är Inside Explorer Education för något?

– Inside Explorer Education är ett projekt där vi kommer att utvärdera och undersöka hur Inside Explorer kan anpassas till klassrumsundervisning som en digitalt läromedel. Vi kommer tillsammans med lärare och elever i en co-creationprocess att utvärdera användandet och innehåll kopplat till läroplan och undervisning. Målet är att vi ska identifiera hur Inside Explorer kan anpassas för klassrumsundervisning och bidra till nya sätt att ta till sig kunskap genom läromedel som ligger rätt i tiden.

Varför är det, ur ert perspektiv och den teknik ni utvecklar, viktigt att arbeta med undervisning? 

– På sätt och vis jobbar vi redan idag med undervisning genom att Inside Explorer på science centers och museer låter elever och studenter utforska och interagera med olika digitala tvillingar av verkliga föremål. Att ta steget in till undervisning känns väldigt naturligt och baseras också på skarpa förfrågningar från skolor och utbildningar i hela världen. Inside Explorer är det perfekta digitala läromedlet som fångar nyfikenheten och låter användaren utforska och studera föremål på ett sätt som tidigare inte varit tillgängligt för skolelever. Det är svårt att skapa samma förståelse genom en text eller en platt bild.

På vilket sätt kommer stödet att användas inom det här projektet?

– Stödet kommer att användas till att utvärdera tillsammans med lärare och elever, att utveckla Inside Explorer och att skapa nytt innehåll som är anpassat för skolan, avslutar Louise Lennersten.

 

Läs mer om Inside Explorer Education här!