Virtual Dimension Center (VDC) i Fellbach, Tyskland, är ett av Europas största visualiseringskluster. Under vecka 39 bjöds Heléne Njord-Westerling, Verksamhetschef för Norrköping Science Park, och Anders Carlsson, processledare för Visual Sweden, in till VDC för att få en inblick i deras verksamhet, utbyta erfarenheter och diskutera eventuella samarbeten i framtiden.

– Det här var verkligen en inspirerande start på min nya roll i Norrköping Science Park. Det var intressant att ta del av deras sätt att arbeta och hur de tänker kring utvecklingen av verksamheten framåt, som t.ex. att närma sig fler partners internationellt. Min känsla är att det här var början på en långsiktig relation, säger Heléne Njord-Westerling.

Virtual Dimension Center är på flera sätt väldigt likt Norrköping Science Park. De är särskilt inriktade mot visualisering, anordnar en stor mängd event varje år och deltar i flera olika projekt. I dagsläget har de ett hundratal medlemsföretag, däribland Miele, Kärcher och John Deere.

– Direkt när jag klev in innanför dörren hos VDC i Fellbach kände jag mig hemma på något sätt. Där finns 15 års erfarenhet av att driva och koordinera verksamhet i ett kluster tydligt inriktat på VR och AR. Visual Sweden är ett mycket ungt initiativ jämfört med VDC. Vi kan lära oss mycket av ett fördjupat samarbete. Vi ser också stora möjligheter till samarbeten och korskopplingar mellan våra teknikutvecklande företag och deras. Det är också slående hur lika vi har tänkt när det gäller att inkludera företag och andra organisationer med behov på området i nätverket. Jag ser också tydliga kopplingar till den spetsforskning som finns här inom t.ex. fotorealistisk visualisering, säger Anders Carlsson.

Anders Carlsson(tv), Visual Sweden, och Heléne Njord-Westerling, NOSP, tillsammans med representanter från Virtual Dimension Center.

 
2017-10-04T16:05:36+00:00