Kunniga och engagerade medarbetare med goda förutsättningar är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Lärare och forskare är vår kärnkompetens, men ett framgångsrikt universitet behöver erfarna och motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga. Vi har ett stort rekryteringsbehov bland annat på grund av en forskningsverksamhet i expansion. Du behövs här. Välkommen att söka jobb hos oss!

Vid Institutionen för teknik och naturvetenskap (ITN), Campus Norrköping, bedriver vi utbildning och forskning inom fysik och elektroteknik, kommunikations- och transportsystem samt medie- och informationsteknik. Institutionen är bland annat känd för sin verksamhet inom logistik, visualisering och organisk elektronik. Vi förenar akademisk höjd med fruktbar samverkan med det omgivande samhället.
Läs mer: https://liu.se/organisation/liu/itn

LINKÖPINGS UNIVERSITET
ledigförklarar en anställning som
Biträdande processledare inom det regionala innovationsinitiativet Visual Sweden.

Om Visual Sweden
Visual Sweden är ett innovationsinitiativ med inriktning på visualisering och bildanalys med bas i Östergötland. Syftet är att etablera regionen som Europas mest attraktiva innovationsmiljö inom detta verksamhetsområde. Centrala aktörer är Linköpings universitet, Region Östergötland, Linköpings kommun, Norrköpings kommun och ett flertal statliga institutioner och verk såsom SMHI, NFC och FOI samt ett 60-tal mindre, medelstora och stora företag. Visual Sweden är finansierat under tio år från 2016 av Vinnova och regionala aktörer.

Dina framtida arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer bestå i att ansvara för att de projekt vi har i vår portfölj levererar det de ska och i rätt tid. Du medverkar också aktivt i att skapa och bereda nya projekt. Tjänsten är nyinrättad och motiveras av en projektportfölj som har vuxit sedan verksamheten startade 2016. Som biträdande processledare förväntas du när behov föreligger också träda in i processledarens ställe avseende såväl interna som externa åtaganden. Processledaren är den som har det operativa ansvaret för initiativet Visual Sweden som helhet. Arbetet är utåtriktat och innebär kontakter med en mängd aktörer. Som biträdande processledare medverkar du också i att kommunicera resultat och berätta om den framgångsrika historien bakom områdets framväxt till ett av Östergötlands starkaste.

Din framtida arbetsplats
Du kommer arbeta på Avdelningen för Medieteknik, där Visual Sweden drivs som en centrumbildning.

Dina kvalifikationer
Vi söker nu någon som har teknisk eller ekonomisk högskoleutbildning och erfarenhet av projektstyrning. Vi tror att du har erfarenhet av arbete i en teknisk miljö med inriktning på industri, medicin eller samhällsbyggnad och inte är främmande för begreppet innovation och finner arbete i en komplex miljö med många aktörer och kontakter som stimulerande. Du är antagligen civilingenjör eller högskoleingenjör alternativt civilekonom med tekniskt intresse. Vi söker dig som är relationsskapande, strukturerad och uthållig, men samtidigt flexibel och med förmåga att tänka affärsmässigt.

Anställningens omfattning
Heltid, tillsvidare som koordinator. Provanställning kan komma att tillämpas.

Tillträde
Så snart som möjligt.

Lön
Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange löneanspråk i ansökan.

Fackliga kontaktpersoner
För kontakt med fackliga kontaktpersoner se nedan.

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 6 december. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen ”Ansök” här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

Linköpings universitet ska fortsätta att utvecklas som en attraktiv och kreativ arbetsplats som präglas av lika villkor och arbetar därför aktivt för jämställdhet och mångfald.

Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Kontaktpersoner

Anders Carlsson

Projektledare/koordinator

011-36 35 78

anders.carlsson@visualsweden.se

Annelie Westerberg

HR-partner

annelie.westerberg@liu.se

Ansök