Missa inte utbildningar vid Linköpings universitet kopplat till våra områden!

Årets ansökningsperiod till universitet och högskola är i full gång. Vi vill därför tipsa om ett flertal utbildningar kopplat till visualisering och bildanalys. Kanske går du själv i tankar att utbilda dig inom dessa områden eller så känner du någon?

Vid Linköpings universitet hittar du följande(ansök senast 15/4):

Civilingenjör i medieteknik, 300 hp

Medieteknikområdet handlar om tekniken bakom medierna och om att omvandla informationsflöden så att de passar våra sinnen. Våra tidigare studenter jobbar med bland annat specialeffekter i Hollywoodfilmer, virtuella möbler för IKEA och spelutveckling. Läs mer här!


Civilingenjörsprogram i teknisk fysik och elektroteknik, 300 hp

För att leda utvecklingen i teknikens framkant och lösa riktigt svåra problem krävs avancerad kunskap. Den här utbildningen bygger broar mellan den fysiska och den digitala världen och gör dig redo att möta framtidens utmaningar. Läs mer här!


Civilingenjörsprogram i datateknik, 300 hp

Datorer finns överallt i samhället, från media- och streamingtjänster till medicinsk utrustning, bilar och robotar. Som civilingenjör i datateknik är du en innovativ problemlösare. Genom att designa och utveckla morgondagens digitala produkter och tjänster förbättras vardagslivet för många.  Läs mer här!

Han får pris för AI-algoritm


Högskoleingenjörsprogram i datateknik, 180 hp

Det här programmet passar både dig som har programmerat tidigare och dig som är helt ny på området. Tillsammans bygger vi en bred kunskap i datateknik som gör att du efter examen kan arbeta med allt från drift till design av avancerad mjukvara. Läs mer här!


Civilingenjörsprogram i medicinsk teknik, 300 hp

Pacemakers, neuroteknik, nanopartiklar och tolkning av medicinska bilder – med kombinationen av kunskaper i matematik, fysik och teknik kan du vara med och utveckla den medicinska tekniken som kan rädda liv och förbättra människors hälsa. Läs mer här!


Kandidatprogram i grafisk design och kommunikation, 180 hp

Det här är utbildningen för dig som vill bli en kreativ och tekniskt skicklig designer och kommunikatör med kompetens att möta en snabbt föränderlig och global medie- och kommunikationsbransch. Läs mer här!


Design, masterprogram, 120 hp

Detta masterprogram bygger på en studiobaserad, interdisciplinär syn på design. I utbildningen tar vi oss an samhällsutmaningar genom samskapande och samverkan. Läs mer här!