Som ni kanske redan har koll på så är Visual Sweden ett Vinnväxt-program, ett innovationsinitiativ med fokus på visualisering och bildanalys och med grundfinansiering av den statliga innovationsmyndigheten Vinnova. Den 25-26 augusti hade vi möjligheten att bjuda in ett antal personer från just Vinnova till Östergötland och till en del av våra anslutna företag för att visa på den utveckling som sker inom området i vår region.

Den första dagen inleddes med besök på Centrum för medicinsk bildvetenskap och visualisering (CMIV) i Linköping där vi dels presenterade Visual Sweden men självklart också fick veta mer om CMIV genom både presentation och rundvandring. Dessutom fick vi höra om Visual Sweden-projektet Medicinsk Digital Tvilling (MeDigiT) som är en plattform med målsättning att underlätta användningen av individspecifika digitala modeller i sjukvården samt för utbildning av sjukvårdspersonal, patienter och allmänheten.

Anders Carlsson, processledare för Visual Sweden presenterar verksamheten. Till höger ses de glada och förväntansfulla medarbetarna från Vinnova och Visual Sweden.

Efter CMIV så fortsatte turen till Maxar Technologies, Axis Communications och East Sweden Game innan bussen tog sig vidare till Norrköping.

Den första dagen avslutades med besök på Visualiseringscenter C där besök i Wadströms Exploranation Laboratory och visning i domen, under ledning av professor Anders Ynnerman, stod i fokus.

Fredagen, som var besökets andra dag, höll ett högt tempo där ett flertal företag skulle besökas. Dagen inleddes med besök hos Forsta (tidigare Dapresy) och turen innehöll senare presentationer av både CG Station och Lutra Interactive. Efter en promenad genom Industrilandskapet landade gänget först hos Interspectral för att sedan ta sig vidare till Magnentus Building där vi fick lyssna till både Voysys och Locker Room Talk. Som ni märker så var det fullt upp.

Torbjörn Andersson, Forsta, presenterar deras verksamhet med kontor i Norrköping. Till höger är man på besök hon Interspectral som numera har sitt kontor i Yllefabriken.

De två dagarna summeras med ett enda ord; succé! Vi vill rikta ett stort tack till alla företag som tog emot oss och som stod för intressanta presentationer och demonstrationer. Vi vill också tacka Vinnova för att de valde att besöka oss här i Östergötland och hoppas att vi får möjlighet till nya besök inom kort.