I veckan, 1-5 april närmare bestämt, har Hannover Messe 2019 gått av stapeln i Tyskland. För första gången har Sverige också stått som partnerland för det som är världens största industrimässa med 5,000 utställare och över 220,000 besökare. Vår delprocessledare, Tsion Woldemariam, har varit på plats och lämnar här en kort rapport om några av intrycken.

Den Svenska Paviljongen och Tsion Woldemariam tillsammans med Anders Ygeman, Sveriges energi- och digitaliseringsminister.

I söndags invigdes industrimässan Hannover Messe av statsminister Stefan Löfven och Tysklands förbundskansler Angela Merkel. Det övergripande temat för mässan är Industri 4.0 och Sverige är i år partnerland med partnerskapstemat Sweden Co-Lab. Under onsdagens mingel på Svenska Paviljongen fick Sverige stort beröm för att ha engagerat 160 bolag och organisationer att delta under veckan. Heja heja!

Visual Sweden bolag som finns representerade under veckan är bl.a. Sick, Skymaker, SMHI, Univrses, Voysys och XMReality.

Demonstration av Skymaker där Kristofer Skyttner (t.h.) berättar om den dynamiska fabriken.

Skymaker ställde ut på Svenska Paviljongen och körde tillsammans med NYLI och Mevisio en demonstration på ett automatiserat produktionsflöde, från kundbeställning till kvalitetskontroll av en färdig produkt.

Demonstration av XMReality’s remote assistans.

Under torsdagen arrangerade Visual Sweden, tillsammans med systerklustret Virtual Dimension Center från Stuttgart, en rundvandring för medlemsbolagen. De tyska bolagen vi träffade var WeAre, CDM Tech, TechViz, CMC Engineers och Imsys.

För mer information, kontakta tsion.woldemariam@mjardevi.se